Luxusní kuřecí pohankoto

Tohle jídlo máme s mými dětmi moc rádi, tak se s Vámi podělím o recept.

Uvaříme si pohanku- poměr: na jeden hrnek pohanky tři hrnky vody. Vaříme zhruba 30 minut do úplného změknutí.

V kastrolu si orestujeme cibuli, na ni vložíme nadrobno nakrájená kuřecí prsa osolená a zasypaná uzenou paprikou. Prsa osmahneme a zalijeme troškou rajčatové šťávy. Poté přidáme malinko vody a dusíme do změknutí. Ke konci varu přidáme nastrouhanou mrkev a  ještě chvilku podusíme.

Dochutíme a smícháme s pohankou. Rozdělíme na talíře a každou porci zasypeme strouhaným sýrem.

Ještě si k tomu uděláme nějaký salát.

My jsme tentokrát zvolili salát z pekingského zelí a rajčat jen s klasickou zálivkou a pokapaný pár kapkami oleje, aby se nám dobře uvolnily vitamíny a měli jsem z nich užitek.

Kuřecí pohankoto

 

 

Napsat komentář